Ugrás a navigációra

Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 1
Sziasztok!
 
Pisti a koncertjein, de leginkább szólóakusztikusain mindig mesél megtörtént sztorikat koncertjeivel kapcsolatosan. Van hogy vidámat, van hogy szaftosabbat. Mi, a közönsége rávettük, hogy dalai születését is mesélje el. 
Természetesen, mindet nem lehet, hisz százszámra írta műveit. Azóta több szólóakusztikus koncerten hallhattuk dalai születését.
 
De miért csak a dalok szövegéről mesélt? Talán, mert azt könnyebb szóban előadni? Én nagyon szeretném, ha a zeneszerzés fortélyairól is mesélne nekünk Pisti! Pl. mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Azaz a dal, vagy a szöveg?
Engem nagyon megragadott a Láthatatlan jótündér zseniális zenei felépítése. Próbáljátok szöveg nélkül hallgatni, csak a zenére figyelni. Fantasztikus!
 
A zene azért zene, mert muzsika a fülnek.  A zenét érezni, átérezni kell. A jó zene profán, populista szöveg nélkül is kéjesen hat érző fülnek. A Rap egy más világ, bár Pisti a Kőhegyek művében ennek is az előfutára talán. Tiltakozzatok, ha nem így van :) 
 
Barátaimnak sokat emlegetem, hogy az Előjelek egy diszkószám.  Ki is nevetnek rendesen. Annyiban mődosítom véleményem, hogy a legeleje nagyon diszkósan indul :) De ez természetes, hisz abban a korszakban készült. 
 
Visszatérek a zenéhez, mert hozzám az áll közelebb. 
A jó zenét, én a dallama után értékelem, hogy jó e. Nem a szövege alapján. Hát nem ez a természetes dolog? Pl. a Beatles egy számának sem tudom a magyar szövegét, nem értek angolul. Mégis zseniális zenét produkáltak. 
 
A Láthatalan jótündér szövege és egyben a mondanivalója is nagyon összhangban van a muzsikjával.
 
Tehát most kiemelem a ZENE fontosságát a zenében, arra kérem Pistit, hogy próbáljon nekünk a zenéinek születéséről is valami érdekeset, műhelytitkot elárulni nekünk. 
Tudom ez a nehezebb, de biztosan lesz erről is mondanivalója...
 
Köszi:)
  


Main menu 2

Page | by Dr. Radut